27/10/15

On 1:43 μ.μ. by Σύλλογος καρκινοπαθών Μυκόνου "Δύναμη Ψυχής"
Στο δρόμο του Αγίου Ιακώβου της Κομποστέλα για τους καρκινοπαθείς…



Η Διόνη Ποδαρά (φυσιοθεραπεύρια) και η Ιωάννα Δακτυλίδη (εστιατόριο Μεγάλη Άμμο) είναι έτοιμες να αναχωρήσουν!
Η διαδρομή του Αγίου Ιακώβου της Κομποστέλα είναι μια Διαδρομή Ζωής μήκους 805 χιλιομέτρων.  Η διαδρομή ξεκινά από τα σύνορα της Γαλλίας και διασχίζοντας την Ισπανία, περνώντας από τα Πυρηναία, φτάνει στον Καθεδρικό Ναό του Σαντιάγο δε Κομποστέλα στην βορειοδυτική Ισπανία, όπου βρίσκονται θαμμένα τα ιερά λείψανα του Απόστολου Ιακώβου. 
 Είναι ένας προσκυνηματικος περίπατος, τα έσοδα του οποίου οι   οι δύο γυναίκες αποφάσισαν να αφιερώσουν στο Σύλλογο Καρκινπαθών και Φίλων Στήριξης Μυκόνου καθώς τα ποσά που προσφέρονται διατίθενται κατευθείαν εκεί (για πληροφορίες: τηλ 6944-343280)
 Να σημειωθεί ότι τα προσωπικά έξοδα του ταξιδιού τα καλύψουν οι ίδιες. Όσα χρήματα δοθούν θα πάνε στο Σύλλογο.

Στις 5 Νοεμβρίου λοιπόν οι δύο γυναίκες ξεκινούν το ταξίδι τους με οδηγό την ιδέα στον δρόμο της θρησκείας και αντίπαλό τους τη φύση σ’ ένα από τα ψηλότερα βουνά της Ευρώπης, που στις αρχές του χειμώνα κανείς δεν μπορεί να ξέρει με βεβαιότητα τι θα αντιμετωπίσουν. Σίγουρα όμως είναι μια πρόκληση.
«Ανυπομονούμε και οι δυο να ξεκινήσουμε», μας λένε, υπολογίζοντας το ταξίδι σε περίπου 40 ημέρες. «Θα πρέπει να κάνουμε περίπου 25 χλμ την ημέρα. Όμως την πρώτη μέρα θα κάνουμε λιγότερα γιατί πρέπει να ανεβούμε στα 1.500 μέτρα και δεν θα είναι εύκολο».

Όταν όμως φτάσεις στο Santiago de Compostella η ηθική ανταμοιβή θα είναι μεγάλη. Κατά την διαδρομή υπάρχουν σταθμοί ξεκούρασης, ενώ οι προσκυνητές συλλέγουν τις σφραγίδες της διαδρομής και στo τέλος της, στο Ναό, λαμβάνουν την Κομποστέλα. Πρόκειται για το επίσημο έγγραφο που επιβεβαιώνει το Camino De Santiago. Το όνομα όσων έχουν κάνει την διαδρομή προστίθεται στο μακραίωνο μητρώο των προσκυνητών.