26/2/16

On 12:00 π.μ. by Σύλλογος καρκινοπαθών Μυκόνου "Δύναμη Ψυχής"
Ομιλία για την πρόληψη και ευαισθητοποίηση του καρκίνου του προστάτη.
Δωρεάν κλινική εξέταση για προσυμπτωματικό έλεγχο του προστάτη.

Ομιλία για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 25 Φεβρουαρίου στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο, υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου.
Καλεσμένοι και ομιλητές οι γιατροί Μπόσκος Χρήστος, ογκολόγος, Καλογερόπουλος Χρήστος, χειρούργος ουρολόγος, και ο κ. Φίλης, ακτινοδιαγνωστης. 

Οι γιατροί σε μια σύντομη και περιεκτική ομιλία ενημέρωσαν το κοινό για τα συμπτώματα, τον έλεγχο αλλά και τις θεραπείες του καρκίνου του προστάτη και επισήμαναν τη σημασία της πρόληψης, με μια εξέταση που πρέπει να γίνεται σε κάθε άνδρα άνω των 50. 

Προηγουμένως η κυρία Ιωάννα Δακτυλίδη μας μετέφερε την εμπειρία της, από την προσκυνητική διαδρομή που πραγματοποίησε μαζί με την κα Διόνη Ποδαρα. Ήταν μια διαδρομή από την ανατολική προς την βορειοδυτική Ισπανία, μήκους 800 χιλιομέτρων, που χρειάστηκαν 33 μέρες για να ολοκληρώσουν περπατώντας. Τα έξοδα του ταξιδιού έγιναν από τις ίδιες, ενώ πλήθος κόσμου δώρησε ένα ποσό γι αυτό το σκοπό, στο Σύλλογό μας. 

Το ποσό που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής είναι 22.650 ευρώ!
Στην ομιλία έγινε αναφορά από μέλη του Συλλόγου αλλά και από τους γιατρούς στον εκλιπών πρόεδρό μας, κο Γιώργο Παπουτσά.
Τέλος ο Σύλλογος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο φουαγιέ του Γρυπάρειου Πολιτιστικού Κέντρου.

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου η δωρεάν κλινική εξέταση, σε άνδρες που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή, από τους προσκεκλημένους γιατρούς. 




Ευχαριστούμε τον κο Δήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους, τους εκπροσώπους φορέων και του κόσμου που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Ευχαριστούμε επίσης όλους τους χορηγούς, το Γρυπάρειο και το Κέντρο Υγείας για τη διάθεση των χώρων.